Coaches

Simone Soussani​

Ik ben in 1996 begonnen met lesgeven aan de majorettes van StCecilia Voorhout, samen met mijn zus Caroline. Van het marcheren op straat gingen we naar majorettewedstrijden. Later als Inspiration naar twirlwedstrijden.
We hebben verschillende Nationale, Europese en Wereld titels behaald en mooie herinneringen gemaakt.

Ik ben al een aantal jaren jurylid en sinds kort ook bondscoach van de majorettes.

Ik hoop voorlopig nog mijn kennis van twirlen te mogen delen.

Caroline Meijvogel

Ik ben zelf begonnen met majoretten bij de vereniging Generique Katwijk. Toen ik 12 jaar was, ben ik gaan twirlen bij The Kopergirls Leiden. Eerst solistisch en daarna in verschillende teams met als hoogtepunt Wereld Kampioen large team en pomteam in 2000.

In 1996 werd met zus Simone gevraagd als coach bij St. Cecilia Voorhout. Ik ging helpen met lesgeven en later ook meedoen in de teams. 

Na meer dan 25 jaar lesgeven bij St. Cecilia, later Inspiration, ben ik trots op alle resultaten die we hebben bereikt van promoties tot de titel Wereld Kampioen! En ik hoop nog vele jaren te kunnen toevoegen.

Ik vind het vooral leuk les te geven in dance twirl en showtwirl, omdat ik hou van een verhaal vertellen door middel van bewegingen en baton/attributen. Maar natuurlijk ga ik ook de uitdagingen van andere onderdelen niet uit de weg.

Michelle Baggerman

Op mijn 13e ben ik begonnen met twirlen, daarnaast deed ik ook aan Rhytmisch Gymnastiek en turnen. Door de combinatie van de Baton met Gymnastiek en de diversiteit aan onderdelen heb ik uiteindelijk voor twirlen gekozen. Tijdens mijn twirlcarriere ben ik drie keer All Round NBTA kampioen geworden in Nederland. Internationaal heb ik meerdere podiumplaatsen en titels behaald op de Europese Kampioenschappen, finale plaatsen op het WK en met de Teams (bij de Kopergirls) zijn we driemaal Wereld Kampioen geworden. In 2015 heb ik mijn laatste WK getwirlt en om af te sluiten meegedaan met het eerste Grand Prix tournooi in Canada.  Wanneer ik terugkijk dan zijn het niet de bekers die tellen, maar het harde werken en alle mooie momenten die bij zijn gebleven. 

Op jonge leeftijd ben ik al gestart met lesgeven. Na mijn “twirlpensioen” had ik nog meer tijd om les te geven in Nederland maar ook in het buitenland, en nog steeds doe ik dit met heel erg veel plezier! Daarnaast ben ik sinds 2019 ook Jurylid bij de NBTA.

Sanne Copier

Mijn naam is Sanne Copier en ik ben begonnen met twirlen toen ik 5 jaar oud was. Ik ben gestart bij the Kopergirls in Leiden en nadat deze vereniging is opgeheven in 2012 ben ik gaan twirlen bij Inspiration Voorhout. Ik heb jaren lang solistische onderdelen gedaan en zat in meerdere teams. Op alle onderdelen behalve 2 baton heb ik deelgenomen aan EK’s en WK’s. Met de teams van Inspiration heb ik meerdere internationale medailles behaald. Ook heb ik met duo in 2019 de zilveren medaille behaald op het EK. Dit vind ik dan ook het leukste onderdeel om te doen!

Sinds 2016 geef ik ook les in het twirlen. In het begin ook teams, nu alleen nog solisten. Ik ben hiermee begonnen toen ik begon aan de opleiding tot leerkracht basisonderwijs. Ik vind het coachen het leukste wanneer mijn leerlingen plezier hebben in wat ze doen en succes hebben op wedstrijden. Wanneer ik zelf ben ‘uitgetwirld’ hoop ik het coachen meer uit te breiden!

Brecht Bootsma

Mijn naam is Brechtje Bootsma, 23 Jaar.

Ik ben gestart met twirlen samen met mijn nichtjes op 6 jarige leeftijd buiten op straat voor de drumband.

Ik heb van kinds af aan altijd met heel veel plezier meegedraaid in de teams, waarmee ik meerdere Nederlandse titels, meerdere Europese titels en podiumsplekken op het WK en uiteindelijk zelfs een wereldtitel met het pomponteam in 2018 heb behaald. Solistisch heb ik de onderdelen 1-baton, 2- baton en dancetwirl gedaan. Hiermee heb ik meerdere podiumplekken behaald op NK’s. In mijn laatste jaren als actief twirler heb ik met 1-baton en 2-baton meegedraaid in de senior advance klasse.

Sinds 2015 ben ik naast het twirlen gestart met lesgeven van teams en solisten. Voor mij is leeftijd of niveau geen belemmering, we gaan samen hard aan de slag om jou stap voor stap te brengen naar jouw vooraf opgestelde doel.

Daisy Tetteroo

Hallo!

Hierbij stel ik mij even voor, ik ben Daisy Tetteroo en twirl met veel plezier bij Inspiration vanaf mijn 5e (15 jaar dus!)

De mooiste prestaties heb ik behaald met de teams op het EK/ Wk en ik probeer met mijn solo onderdelen ook het beste eruit te halen. Daarnaast geef ik sinds dit jaar ook bij de vereniging les. Dat vind ik superleuk!

Ik zou nog veel meer meiden/ jongens willen motiveren om deze superleuke sport te doen!

Anissa Soussani